Bumbacul

De ce am ales sa realizam numai lenjerii de pat din bumbac?

Bumbacul este 100% natural. Acest lucru il face un material pretios pentru toti cei care au alergii, probleme dermatologice sau care doresc ceea ce este mai natural pentru ei si cei dragi, bumbacul avand  proprietăţi de non alergen. Recomnadam lenjerii din bumbac pentru toti cei care suferă de astm, deoarece, spre deosebire de multe alte materiale, bumbacul nu eliberează particule mici, care ar putea declanşa un atac.
Recomandam lenjerii de pat din bumbac, deoarece datorita texturii materialului, ele sunt moi şi rasfata pielea.
Bumbacul permite o bună aerisire. Acest lucru inseamnba mai putini germeni, bacterii, mai mult confort.
Bumbacul absoarbe şi elimina umezeala corpului cu uşurinţă.
Bumbacul este un material pentru toate sezoanele anului: in noptile cu calduri mari din timpul verii lasa pielea sa respire si te ajuta sa reduci transpiratia, iar in anotimpurile reci, mentine caldura corpuluiBumbacul este biodegradabil.
Tesaturile din bumbac pot suporta temperaturi ridicate, fără a afecta calitatea sau durabilitatea sa. Acest lucru transforma aceste lenjerii de pat din bumbac in lenjerii potrivite pentru copii, nou-născuţi, persoane sensibile.

Sa lamurim cateva aspecte si termeni:

Ori de cate ori vine vorba de lenjerii de pat, de lenjerii d ecorp, de halate, de prosoape de baie sau de alte textile care intra in contact cu corpul nostru, inca din cele mai vechi timpuri, bumbacul a fost apreciat in mod deosebit. Este insa important de stiut ca bumbacul trebuie sa fie de foarte buna calitate pentru a va bucura de proprietatile lui.

Bumbac ranforce

Tesaturile ranforce din bumbac reprezinta o categorie aparte de bumbac. Este un bumbac 100% cu calitati superioare, asupra caruia au fost aplicate niste tratamente pentru a-l face mai rezistent si mai placut la atingere. Prin urmare, diferenta dintre bumbacul simplu si bumbacul ranforce este una majora: cel ranforce are o densitate a tesaturii mai mare, iar firul este mai fin si nepieptanat. Aceasta caracteristica transforma acest bumbac ranforce intr-o tesatura confortabila, mult mai rezistenta decat altele, cu un potential de intretinere mai mare si ii cu un aspect elegant. Aceastea sunt motivele pentru care acest tip de bumbac poate fi gasit in magazine la preturi mai ridicate. Bumbacul ranforce are o rezistenta mare la colorare si la imprimare, de accea poate fi gasit in multe variante de imprimeuri.

Bumbacul ranforce nesatinat nu este foarte lucios, insa izoleaza bine caldura si nu se strica la temperaturi inalte. Este un material recomandat in orice anotimp, deoarece iarna tine cald si vara racoare.

Cum se intretine: se spala in general la 30- 40 de grade Celsius. De preferat sa introduceti la masina de spalat doar lenjeria de pat, fara alte materiale. Pentru a reduce ca timp si efort calcarea, lenjeria se intinde cat mai bine cat este inca umeda pe sarma.

Bumbac satinat

Caracteristica principala este textura fina la atingere. Are un aspect usor lucios asemeni matasei .

 

Bumbac Poplin

Poplinul este un material cu o tesatura foarte groasa si deasa, din fibre din bumbac mercerizat, din lana sau din alte materiale sintetice. Principalul sau atribut este rezistenta de care da dovada, fiind folosit in special la bluze, camasi, paltoane subitiri dar si lenjerii. Tesatura nu se deterioareaza nici dupa spalari repetate. Alte caracteristici: rezistenta, material foarte confortabil, catifelat si placut l aatingere.

Bumbac Damasc
Sunt ideale pentru spatii comerciale, cum ar fi hoteluri sau pensiuni, dar se potrivesc de minune si in casa. Sunt uni.

Bumbac Creponat
Este un  bumbac 100%, dar aspectul la care difera este design-ul. Pe toata suprafata lenjeriei se afla un model in relief asemanator unor mici cratere. Aceste lenjerii sunt foarte populare datorita faptului ca pot fi folosite fara  a fi calcate

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!